Naar Home...
Naar Bevers...
Naar Estas...
Naar Scouts...
Naar R.S.A....
Naar Jopi's...
Naar Pivos...
Naar Stam...
Naar Leiding...

De esta's draaien iedere zaterdagmiddag van 14:00 - 16:30 uur.BOE!!


05 Mei 2012 door
Vandaag was het de heledag aan het regen bah bah!! Daarom hebben we besloten van ons scouting gebouw een groot spookhuis te maken, erg griezelig allemaal! We hebben namelijk een leiding ( Sophietje) die daar doodsbang voor is!! alle esta's hebben we verkleed als ware vampieren, onthoofde mannen, zombies en andere afgrijselijke wezens! Gelukkig hebben we het allemaal overleefd! Het was weer een toffe dag vandaag, Tot volgende week

Gelukkig nieuwjaar allemaal!!!

09 Januari 2012 door

Na een paar knallende flessen kinderchampagne was het zaterdag weer tijd voor een middagje vol scouting. We hebben eerst even samen met de esta's leuke dingen bedacht om dit jaar weer te gaan doen. We zitten weer vol goede ideeen! Dit wordt een top jaar:)

Vader-Zoon/Dochter Weekendje

09 Februari 2010 door Pieter

Aloha,
Het is Februari, de bomen hebben geen bladeren, het is koud en de sneeuw is net weg.
Volgens de esta-leiding DE gelegenheid om een Caribian Beach Party te houden!!

Dit weekend was het feest in het estalokaal, de kinderen en hun vaders waren uitgenodigd op het eerste strandfeest van het jaar.
Een tropisch klimaat, palmbomen en een heuse cocktailbar waren in het gebouw genstalleerd om de sfeer tot een hoogtepunt te brengen.

De kinderen kregen, na een potje krantenmeppertje, de opdracht om zoveel mogelijk esta-euros te verdienen om later op de avond hun cocktails mee te betalen.
Dit deden ze door middel van gezelschapsspelletjes en puzzeltjes aan de bar.

Toen de zakken van de kinderen uitpuilden van het geld begonnen we met de veiling.
Er werd grof geld ingezet om toch nog dat schijfje citroen te verdienen en zo je cocktail compleet te maken.
Als je je cocktail compleet had werd hij meteen geshaked door een, door pieter speciaal ingehuurde, cocktailshakester!
Heerlijk!! En vooral heeeel zoet!!!

Toen de cocktails op waren en er nog een zoutje was gegeten bij het kampvuur was er voor de liefhebbers nog een avondspel (cocktailrietjes smokkelen) en de niet-liefhebbers gingen al vast in bed liggen.

Na een (kort) nachtje slapen is er natuurlijk niets beters dan een Caribisch weekendje afsluiten met een duik in een tropisch zwembad! Zaterdag middag vertrokken we na wat kleine spelletjes en wat opruimwerkzaamheden (die verrassend snel gingen, dank aan de vaders) naar het Sportiom.
Iedereen heeft heerlijk gezwommen, en wat was die bandenglijbaan leuk h!
Eigenlijk wouden we nog niet weg om 16.00 uur, maar een bord friet als afsluiting van het weekendje maakt veel goed.

Hopelijk word het volgende weekendje weer zon succes!

Zebrajacht

05 Februari 2010 door Pieter

Vandaag was meneer Pjr Grylls weer op scouting.
Hij vond het hoog tijd om het survivaltalent van de kinderen te verbreden.
Dit keer gingen we ons bezig houden met het 'Eten Verzamelen in de Wildernis'.

Pjr is eigenlijk best een kieskeurige eter maar hij dacht dat er wel wat te vinden was
in de bossen van dongen.
Zo had hij vorige week nog een kudde zebras gespot in de bergen!
(Dit waren de esta's die de week voor pjr kwam nog een programma hadden dat zou beslissen wie de volgende Koning Zebra werd.)

'Samen met mijn mede-jagers Etienne en Joost ga ik vandaag op zebrajacht!'

Alle kinderen trokken hun zebrakostuum weer aan en renden razendsnel de bossen in, vluchtend voor de jagers. (en voor de veiligheid, met een bril op)
De jagers gingen er achteraan, met zelfgemaakte jachtgeweren van pvc en zelfgedraaide papieren pijltjes met een puntje met verf erop, zodat goed te zien was waneeer de prooi geraakt was!

Het was geweldig, heb ik gehoort.
We moesten wel even een stop inlassen door het natte weer maar de kinderen waren zo enthousiast dat ze al snel vroegen of we nog een potje zouden spelen.
Pjr had nog wel zin in een zebracarbonade dus stemde al snel met het plan in.
De regen hield weer op en het zou nog lang onrustig zijn in de bossen van dongen...

Pjr Grylls?!

26 Oktober 2009 door Pieter

Het is al weer een tijdje geleden, ik meen 2 weken.
De esta's waren een spannend potje Levend Stratego aan het spelen toen er ineens een man aan kwam lopen. (Nou ja, lopen. Het was meer strompelen...) Hij had een legerbroek aan, een tropenhelm op zijn hoofd, een schoudertas en hij had een wandelstok.
Hij zag er uitgeput uit, daarom vroegen we hem even wie hij was en waar hij vandaan kwam.

De man vertelde dat hij 'Pjr Grylls' was en dat hij niet goed meer wist waar hij was en bovenal dat hij erg veel dorst had.
Pjr zij dat hij werkte als ontdekkingsreiziger en onderweg was overvallen en daarom een beetje de weg kwijt was geraakt.
Zijn schrift met al zijn survival tips was gestolen en ook was zijn waterfles leeg!

Toen we samen met meneer Grylls wat gedronken hadden vertelde hij verder:
''Maar eigenlijk ben ik dus op zoek naar een andere job, en ik heb op het 'Ontdekkingskanaal' gezien dat er een talentenjacht is en de winnaar krijgt zijn eigen tv-show. Ik was van plan om mee te doen maar het schrift met al mijn survivaltips is weg! Nu win ik zeker niet meer...''

Dit vonden wij toch wel erg zielig voor Pjr en we besloten hem te helpen zijn geheugen op te frissen door samen met hem zo veel mogelijk survivalactiviteiten uit te voeren. Dit vond hij wel een 'Fantastic idea' en hij zij dat hij zo af en toe, tussen het werk door, nog wel eens langs zou komen om samen met ons zijn survivalschrift weer compleet te maken.

Ik kijk nu al uit naar het volgende bezoek van Pjr Grylls, en jij?

Esta's

17 December 2007 door Maartje

De esta's zijn een leuke speltak bij de scouting voor iedereen die van samen spelen en buiten activiteiten houdt. We doen heel veel buitenspelletjes zoals boeren, burgers en buitenlui, levend stratego, tikspelletjes, russisch bulderen en het havenspel. Maar we doen ook nog een heleboel andere dingen zoals reclame toneelstukjes maken, speeltuintjestochten, broodjes roosteren boven een kampvuurtje en film kijken.
Een paar weken geleden hadden we een vader-zoon weekendje. Dan mogen niet alleen de esta's, maar ook de vaders een nachtje blijven slapen. Door het slechte weer konden we helaas dit jaar geen nachtspel doen, maar we hebben wel heel veel andere leuke dingen gedaan zoals een vader-zoon contest, spannende potjes weerwolven en stoelendans. Zaterdag overdag zijn we wezen zwemmen met z'n allen, en na een paar lekkere frietjes ging iedereen weer naar huis toe.
Ben je nieuwsgierig geworden naar de esta's of wil je nog wat weten? Kom dan een keertje langs op zaterdagmiddag of mail n van de leiding.

Volg ons via Facebook!

Leiding worden?