Naar Home...
Naar Bevers...
Naar Esta's...
Naar Scouts...
Naar R.S.A....
Naar Jopi's...
Naar Pivo's...
Naar Stam...
Naar Leiding...
De berichten op deze pagina zijn speciaal gemaakt voor gebruik in diverse media, Scouting St. Jozef moedigt de verspreiding van deze informatie middels zoveel mogelijk media aan.

Voor vragen, meer informatie of onduidelijkheden kun je terecht bij Marcel de Jong
via
(domme vragen bestaan niet)

Persberichten

Scouting voor kinderen van 5 tot 7 jaar

17 Februari 2013 door [CREATED_BY_PERSON]

Scouting St. Jozef start binnenkort met scouting voor 5 tot 7 jarige kinderen: de Bevers. Iedere zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur ontdekken ze samen spelenderwijs nieuwe dingen.

Spelend verkennen
Bevers krijgen activiteiten aangeboden die bij hun leeftijd passen en elke zaterdag besteden ze aandacht aan: uitdagende scoutingtechnieken, expressie (dansen, crea, muziek, toneel), sport en spel, buitenleven (spelenderwijsleren over de natuur), identiteit (emoties, wie ben ik), internationaal (culturen), samenleving (je eigen omgeving, etc) en veilig & gezond (voeding en veiligheid). De kinderen spelen in een fantasiedorp dat Hotsjietonia heet. Daar beleven ze nieuwe avonturen en leren ze samen te spelen en te delen.

De leiding speelt mee
De leiders en leidsters van de Bevers spelen mee. Allemaal hebben ze hun eigen talenten. Maar ook een goede opleiding. Een gemotiveerd leidingteam staat iedere zaterdagochtend garant voor een leuk programma. "Bevers lijkt eigenlijk heel erg om de zomerspelen, maar dan elke week een ochtend." zegt Agnes. Zij is samen met de vier andere leiding uit het beverleidingteam al aan het nadenken over het programma voor de komende maanden. "We gaan met de kinderen spelletjes spelen, knutselen, verhaaltjes vertellen en nog veel meer."

Bevers spelen samen
Bevers spelen samen in een groep van ongeveer 15 kinderen. Net als bij oudere Scouts kennen bevers hun eigen gebruiken. Ze worden bevermanieren genoemd. Bevermanieren liggen echter niet vast. Ze zijn speels en bevorderen vooral het groepsgevoel. Zo leren de bevers spelenderwijs samen te werken.

Iets voor uw kind?
Lijkt de bevers u wel leuk voor uw kind? Vrijdag 22 februari om 20:30 uur is er een informatieavond over de Bevers. U vindt ons scoutinggebouw aan de Pastoor Dirvenstraat nummer 11. Meer informatie kunt u krijgen via of kijk op onze website www.scoutingdongen.nl.

Bevers, de leukste hobby voor kinderen van 5 en 6 jaar

22 Januari 2013 door [CREATED_BY_PERSON]

"Bevers lijkt eigenlijk heel erg om de zomerspelen, maar dan elke week een ochtend." zegt Agnes. Zij is samen met de vier andere leiding uit het beverleidingteam al aan het nadenken over het programma voor de komende maanden. "We gaan met de kinderen spelletjes spelen, knutselen, verhaaltjes vertellen en nog veel meer."

Vanaf zaterdagochtend 2 maart start bij Scouting St. Jozef een nieuwe speltak voor kinderen van 5 en 6. Ze komen iedere week op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur bij elkaar in het scoutinggebouw aan de Pastoor Dirvenstraat (in de Bergen). Voor de bevers wordt ook ieder jaar de regionale "Beverdoedag" georganiseerd en ook blijven ze gezellig een nachtje logeren. Op de algemene site van Scouting Nederland kun je de wereld van de bevers ook alvast ontdekken: http://www.scouting.nl/bevers

Meld uw kind nu aan
De Bevers beginnen vanaf zaterdagochtend 2 maart. Heeft u een zoon of dochter en / of kent u iemand met kinderen tussen de 5 en 7 jaar met interesse voor scouting? Dan kunt u hem of haar aanmelden via www.st-jozefgroep.nl/lid-worden. Op onze website vindt u ook algemene informatie over onze vereniging. Op vrijdagavond 22 februari 20:30 uur organiseren we voor de ouders van aangemelde bevers een ouderavond om u verder te informeren over onze scoutinggroep en de speltak. Ook kunt u dan kennis maken met de leiding zodat u vooraf weet aan wie u uw kind toevertrouwt. Net als bij onze andere speltakken mogen nieuwe leden 3 keer vrijblijvend meedraaien.

Heeft u vragen over de Beverspeltak dan kunt u contact opnemen met
Onze nieuwe beverleiding staat al te trappelen om te beginnen!

Scouting St. Jozef voor kinderen van 5 en 6 jaar

22 Januari 2013 door [CREATED_BY_PERSON]

Zoals u wellicht al heeft gehoord of gezien zijn we bij Scouting St. Jozef bezig met het opstarten van een Beverspeltak. Dit is de jongste speltak van scouting voor kinderen van vijf en zes jaar jong. Ze komen iedere week op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur bij elkaar om leuke dingen te doen zoals spelletjes, speurtochten, hutten bouwen, knutselen of buiten spelen. Dit alles natuurlijk onder begeleiding van een enthousiast leidingteam. De bevers hebben geen zomerkamp maar blijven, als voorbereiding op de volgende speltak, een nachtje slapen op het scoutinggebouw.

Meld uw kind nu aan
De Bevers beginnen vanaf zaterdagochtend 2 maart. Heeft u een zoon of dochter en / of kent u iemand met kinderen tussen de 5 en 7 jaar met interesse voor scouting? Dan kunt u hem of haar aanmelden via www.st-jozefgroep.nl/lid-worden. Op onze website vindt u ook algemene informatie over onze vereniging. Op vrijdagavond 22 februari 20:30 uur organiseren we voor de ouders van aangemelde bevers een ouderavond om u verder te informeren over onze scoutinggroep en de speltak. Ook kunt u dan kennis maken met de leiding zodat u vooraf weet aan wie u uw kind toevertrouwt. Net als bij onze andere speltakken mogen nieuwe leden 3 keer vrijblijvend meedraaien.

Heeft u vragen over de Beverspeltak dan kunt u contact opnemen met
Onze nieuwe beverleiding staat al te trappelen om te beginnen!

MAMMOET ONTDEKT

25 Maart 2009 door [CREATED_BY_PERSON]

Afgelopen zaterdag hebben de Esta’s van Scouting St. Jozef in de Bergen een grote ontdekking gedaan. De middag begon voor de kinderen en leiding met hutten bouwen. Een paar kinderen hadden voor hun hut een diepe kuil gegraven aan de rand van de zandvlakte en stuiten op een hard en puntig voorwerp. Het voorwerp bleek een reusachtige slagtand van een enorme prehistorische schedel.

Na een uur graven worden de contouren duidelijk van de kop van een grote mammoet. Twee slagtanden van ongeveer een meter per stuk steken uit het zand en een zware schedel met grote oogkassen kijkt de kinderen aan. Nog iets dieper vinden de scouts een bot dat waarschijnlijk het bovenbeen van de reus is geweest.

Onder leiding van hoofd-paleontoloog Jongerius zal het Archeologisch Centrum Nederland zorg dragen voor de opgraving van alle botten. Dit moet uiteraard voorzichtig gebeuren, omdat de oude botten heel bijzonder en breekbaar zijn. De komende dagen worden de botten voorlopig opgeslagen in ons clubgebouw. De botten zijn daar komende woensdagavond te bezichtigen van 19:00 – 21:00 uur.

Bekijk meer foto's

MiniKermis Scouting St. Jozef GROOT succes

31 Maart 2008 door [CREATED_BY_PERSON]

Zeker 300 kinderen en een paar honderd volwassenen bezochten de door Scouting St. Jozef georganiseerde miniKermis op het Wilhelminaplein afgelopen zaterdagmiddag. Na dagen met sneeuw en regen was het een heerlijke dag om lekker buiten te zijn.

Voorbereiding
De leiding van de St. Jozef was al weken eerder begonnen aan de voorbereiding van de kermis. Het reuzenrad is gedeeltelijk al in elkaar gezet bij het clubgebouw van de St. Jozef in De Bergen. Zaterdagochtend werd het rad door een grote dieplader met kraan naar het Wilhelminaplein gebracht. De gehele ochtend werd hard gewerkt om alle atracties op te bouwen en het Wilhelminaplein feestelijk aan te kleden.

Opening door burgermeester
Een grote groep kinderen verzamelde zich tegen 13:30 al voor de ingang, allemaal met de speciale strippenkaart. Onze burgermeester Simone Dirven-van Aalst verzorgde de opening van de miniKermis. Direct renden alle kinderen naar de attracties en barste het kermisgeweld los.

Een tiental attracties
De grootste blikvanger was het reuzenrad, waarin kinderen hoog en droog over de kermis konden uitkijken. In het spookhuis was het donker en griezelig, maar gelukkig durfde iedereen erin. De Cake-Walk en het springkussen waren de actieve attracties: lopen over een evenwichtsbalk met een stukje cake in je handen en daarna klimmen in een groot net, een uitdaging.
Zoals op een echte kermis was het altijd prijs bij het touwtje trekken, ook was er een paard en wagen waarmee je gezellig een rondje kon meerijden. Op den duur waren er op de kermis ook leeuwen te zien bij de schmink kraam. Op het terras was er voor de kinderen limonade en dronken de ouders een kopje koffie of thee. Bij het kampvuur konden kinderen een appel poffen, heerlijk met suiker en kaneel. Nieuwsgierig naar de toekomst bezochten veel kinderen ook de tent van de mysterieus geklede waarzegster met haar magische bol. Gedurende de gehele middag arriveerden steeds weer nieuwe kinderen met onze Landrover Taxi. De hele middag was het een gezellige drukte.

Tot slot kregen alle kinderen met een volle kermisstrippenkaart een heerlijke suikerspin. De suikerspinkraam heeft nog tot lang na het einde van de kermis doorgedraaid om de lange rij kinderen van een suikerspin te voorzien. Terwijl de laatste suikerspinnen gedraaid werden zette de leiding van de St. Jozef gezamenlijk de schouders er nog even onder om de kermis af te breken en op te ruimen. Daarna gezellig nog wat eten om een geslaagde dag af te sluiten.
Op de website van de St. Jozef kunt u terecht voor meer informatie en foto’s van de kermis: www.scoutingdongen.nl

Bedankt
De St. Jozef wil iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de kermis hartelijk bedanken. Speciale dank gaat naar: De van Hemertgroep Giessen, Peter Bol Transport Oosteind, de Gemeente Dongen, de groenteboer "Stop, even fruit halen" Dongen, Ponyclub de Edele Hoefjes, Scheepens reclame adviseurs Tilburg en Structon Rail Infra Utrecht, Scouting Laurentius en de Dongense Jeugdraad.

Zaterdagmiddag a.s. grootse miniKermis Wilhelminaplein

22 Maart 2008 door [CREATED_BY_PERSON]

Zaterdag 29 maart wordt er van 13:30 tot 16:30 een grootse miniKermis op het Wilhelminaplein georganiseerd.

Met de hiernaast afgebeelde strippenkaart zijn alle attracties gratis toegankelijk.
Knip de strippenkaart uit en neem hem mee naar de kermis. Je kunt de strippenkaart ook printen via onze website: www.scoutingdongen.nl
Lukt het je om aan alle attracties op de strippenkaart mee te doen, dan krijg je gratis een overheerlijke suikerspin. Vanaf het Looiersplein wordt je met onze stoere Landrover-Taxi vliegensvlug naar de kermis gebracht. Je kunt natuurlijk ook direct naar het Wilheminaplein komen.

De volgende spectaculaire attracties vind je op onze kermis:

Reuzenrad: hoog en droog boven de kermis zweven.
Ponywagen rijden: in galop een rondje om de kermis.
Blikgooien: mikken op de blikken.
Tongooien: blikgooien in het groot.
Waarzegster: hoe ziet jouw toekomst eruit?
Touwtje trekken: kies een touwtje en win leuke prijzen.
Cake-walk: actieve attractie met als beloning een plakje cake.
Springkussen: spring een gat in de lucht!
Spookhuis: durf jij erin?
Schmink: kies jij voor een prachtig gezicht of een stoere tatoe?
Kampvuur: pof je eigen overheerlijke appel met suiker en kaneel.

Scouting St. Jozef (gelegen in De Bergen) organiseert de miniKermis in het kader van de “Nationale Scoutingdag”. Dit jaar is het thema “Scouting Binnenstebuiten”, wat betekent dat scouting alles uit de kast haalt om naar buiten te treden. De St. Jozefgroep pakt groots uit en zal als het weer het toelaat een mini-zeppelin oplaten boven het Wilhelminaplein, zodat iedereen van ver al kan zien waar de miniKermis te vinden is.
Iedereen is welkom, voor ouders is er een terras met overzicht op de kermis. Tot zaterdag!

De St. Jozef is altijd op zoek naar jongeren die het leuk vinden om activiteiten te organiseren voor kinderen. Ben je 17 jaar of ouder en lijkt het je leuk om die dag als vrijwilliger te komen helpen laat het ons dan s.v.p. weten via www.scoutingdongen.nl.

Grootse miniKermis

15 Februari 2008 door [CREATED_BY_PERSON]

Zaterdag 29 maart wordt er van 13:30 tot 16:30 een grootse miniKermis op het Wilhelminaplein georganiseerd. De voorbereidingen voor 10 spectaculaire attracties zijn in volle gang. Publiekstrekkers zijn o.a. het Reuzenrad, de Cake-Walk en het Spookhuis.

Vanaf het Looiersplein wordt je met een Landrover-Taxi vliegensvlug naar de kermis gebracht. Op het kermisterras kan iedereen terecht als ze even willen uitpuffen of bijkletsen na een spannende attractie. De kermis is gratis toegankelijk voor iedereen. Toegangsbewijs voor de attracties is een speciale strippenkaart waarmee je strippen kunt sparen voor een gratis suikerspin. Deze strippenkaart zal vlak voor de kermis verspreid worden. Kijk voor details op www.scoutingdongen.nl. Op onze website kun je de strippenkaart ook zelf uitprinten.

We organiseren de miniKermis in het kader van de “Nationale Scoutingdag”. Dit jaar is het thema “Scouting Binnenstebuiten”, wat betekent dat scouting alles uit de kast haalt om naar buiten te treden. De St. Jozefgroep pakt groots uit en heeft zelfs plannen een mini-zeppelin in te zetten om aandacht te trekken voor de miniKermis.

De St. Jozef is altijd op zoek naar jongeren die het leuk vinden om activiteiten te organiseren voor kinderen. Ben je 17 jaar of ouder en lijkt het je leuk om die dag als vrijwilliger te komen helpen laat het ons dan s.v.p. weten via www.scoutingdongen.nl