Naar Home...
Naar Bevers...
Naar Estas...
Naar Scouts...
Naar R.S.A....
Naar Jopi's...
Naar Pivos...
Naar Stam...
Naar Leiding...

De scouts draaien op zaterdagmiddag van 14:00 - 16:30 uur.Installeren Scouts 31 oktober 2015


31 Oktober 2015 door Martie

RSW voorbereiding in volle gang

22 Maart 2015 door Martie

Tent opzetten, keuken pionieren en een 3 gangenmenu op tafel zetten. Tot slot de afwas, wat altijd iets langer duurt dan de planning.

succesvolle 1e Scoutshunt

03 Maart 2013 door Bob

Zaterdagmiddag gingen alle scouts fanatiek op pad met een rugnummer en een boekje vol opdrachten. Opzoek naar de rare advertentie op het prikbord van de supermarkt of aan de slag met de rebus in het bos. Alle opdrachten leveren punten op. Maar als je niet uitkijkt ben je de punten net zo snel weer kwijt. De leiding crosst het hele spelgebied door op de mountainbike, de motor en met de auto. Iedere keer dat het de leiding lukt een groepje op de foto te zetten ben je weer een paar punten armer. uiteindelijk gingen de dames van team 6 er met de eerste prijs vandoor!

Zomerkamp

05 Juli 2012 door Bob

Zondag vertrok er een lange stoet scouts vanuit dongen richting Capelle aan den IJssel. Na een flinke fietstocht van zo'n 70 km, meerdere veerpontjes, een losse fietsketting en 1 lekke band kwamen we aan op ons kampterrein. De scouts hadden geluk, de tenten en keuken stonden al klaar. Inmiddels zit een groot deel van het kamp er alweer op. We proberen als echte rasta's tussen alle activiteiten door ook lekker te relaxen. Na een middagje afzien op de stormbaan konden alle scouts even bijkomen in de zelfgebouwde verwarmde jacuzi. En wat is er nou lekkerder dan na een stevige nachtelijke dropping rustig op een strandje te liggen. Na een ontspannend modderbad zijn we weer helemaal fit voor het programma van vandaag. Dat is maar goed ook want er staan weer hele toffe dingen op het programma. We gaan een kano tocht maken en als we dan nog wat energie over hebben is er nog tijd voor een spelletje laserschieten in het bos! kortom; we vermaken ons prima

st. Jozef Scouts winnen RSW

27 April 2012 door Bob

Vorige week was het dan eindelijk RSW. Het weekend waar de scouts al weken naar uit hadden gekeken. Het werd, zoals elk jaar weer, een super gezellig weekend met hier een daar een vleugje stortbui. Ondanks de regen eindige het weekend extra mooi met een eerste plaats voor een van onze groepjes. Zij mogen regio de baronie gaan vertegenwoordigen op de landelijke scouting wedstrijden, de LSW!

vrolijk paasvuur

08 April 2012 door Bob

Het is Pasen, op het journaal zie je items over het hoogste paasvuur in Espelo en door de regen van afgelopen week is het stookverbod opgeheven. Meer dan genoeg reden voor de scouts om ook aan de slag te gaan met een paasvuur. We hadden alleen hele kleine houtjes, maar als je die heel veel op elkaar stapelt dan krijg je ook een flink paasvuur. Fijne paasdagen allemaal!

Vlammend het nieuwe jaar in

08 Januari 2012 door Bob

De eerste zaterdag van het nieuwe jaar zijn we met de scouts aan het nieuwe scoutingjaar begonnen. En hoe kun je nu beter beginnen dan met een flink kampvuur? Eerst moest er even een kuil gegraven worden. Toen werd er wat hout en wat verdwaalde kerstbomen verzameld. en toen kon het nieuwjaarsvuur ontstoken worden!

St. Jozef tweemaal in TOP 10 RSW 2011

22 April 2011 door Marcel

Onze scouts en gidsen hebben het goed gedaan tijdens de RSW van 2011. Hier de resultaten van onze teams met erachter de score uit 1000 punten:
9e plaats: De Soepstengels - 685,70
10e plaats: De Harige Maan - 684,90
26e plaats: Vlalalalalalalalalalalalalalala - 588,65
28e plaats: K.U.D. - 580,70
32e plaats: Patroelie - 501,80
33e plaats: De Handleiding - 497,05
Foto's van de RSW kun je hier bekijken:
picasaweb.google.com/111937094109884181330

Man overboord!?

06 Juni 2010 door Marcel

De perfecte combinatie: Een warme dag, een mooie locatie, een tikje pionieren, een beetje sjouwen en vooral een verfrissende vijver! Combineer deze ingredienten met een twintigtal scouts en een paar (te) gekke leiding en je krijgt het ideale zomermiddagprogramma...

WE LOVE RSW

05 Mei 2010 door Marcel

Tijdens de feestelijk RSW van 2010 zijn onze scouts en gidsen beoordeeld op hun scoutingtalenten: Kamperen, themavoorbereiding, routetechnieken, koken en het meedoen aan allerlei andere opdrachten. Naast deze beoordeling is het vooral een heel actief, leuk, spannend en gezellig weekend, ook voor alle medewerkers, ondersteunigsteams en de leiding. We zijn trots op iedereen die meegedaan heeft, maar toch een extra compliment voor "Shine & Eat Chips" die op nummer 6 van de 38 staan!.

6 - Shine & Eat Chips
19 - DE SERPETINEBUKSEN
21 - DE CONFETTIKANONNEN
22 - Flower power
30 - DE DISCOLAMPKES

Jozef foto's: www.picasaweb.google.nl/marceldongen/RSW2010
RSW themasite: www.baronie.scouting.nl/100409RSW

Weekendje en Installeren

30 Januari 2010 door Jorn

Het was zo ver hoor het eerste weekendje dit jaar en het instaleren.
we hebben een kei mooie toren gepionierd en savonds nog een kei zware tocht door de Loonse en Drunense duinen in de sneeuw gelopen. Terug op scouting aan gekomen een warmen chocomel en naar bed ! de volgende ochtend een rondje door de bergen rennen, ontbijten & nog even pionieren voor wie dat wouwen. Toen begon het Het instaleren !
eerst werden der een paar spelletjes gedaan de ouders kwamen kijken en de nieuwe scouts kregen hun nieuwe scouts blouse. Het was een super gaaf weekend!

Nieuw seizoen, nieuwe groep!

21 Oktober 2009 door Bob

Het scoutingjaar is alweer in volle gang! En een nieuw jaar betekend natuurlijk ook een nieuwe groep! We hebben inmiddels onze oudste leden uitgezwaaid richting de RSA. En onze groep is weer aangevuld met "de oudste esta's" Het duurde even voordat er ook iemand op t idee kwam de nieuwe groep op de foto te zetten. Maar hier boven staat dan nu toch echt het resultaat!

Programma valt in het water…

06 Juni 2009 door Bob

Stel je voor, het is zaterdag middag en het is ook nog eens heerlijk weer. Wat ga je dan doen? Vlotten bouwen natuurlijk! Dus werden alle palen, tonnen en touwen op de bolderwagen geladen en richting kanovijver gesleept. Dan blijkt de bolderkar een lekke band te hebben, geen probleem we zijn scouts, sjouwen we al die spullen toch gewoon. Nog voor er ook maar een begin was gemaakt aan het vlot lag de eerste scout al in het water. Een uurtje later was het vlot af, en toen kon het getest worden. Het vlot bleek sterk genoeg om alle scouts droog te houden maar dat is natuurlijk niet leuk genoeg. Dus na tien minuten met zijn alle zo hard als je kan heen en weer springen was iedereen toch nat. Even afdrogen, vlot afbreken, en weer terug naar het wezelhonk, het was weer een super geslaagde middag!

GROETEN UIT DE RIMBOE

16 Februari 2008 door Maikel

Tja het is bijna weer zover. Op 18-19-20 April gaan we meedoen aan de RSW 2008.
We zijn momenteel druk bezich met de voorbereidingen. De scouts bereiden zich voor op de volgende onderdelen: Pionieren / tent opzetten / koken / tochtechnieken / teamvorming.
Natuurlijk zijn dit alleen de hoofdpunten want anders zou het wel een erg lang lijstje worden. Binnenkort zul je hiermee over lezen en zien.

leuke programma's

20 December 2007 door Dimmy

de scouts van st jozef vinden het zo leuk op scouting dat ze daar zelf ook een site over gemaakt hebben.

kijk voor de site op

http://www.jozefscouts.webs.com

met dank aan onze "trouwste" scoutjes jens en jordi

Volg ons via Facebook!

Leiding worden?