Naar Home...
Naar Bevers...
Naar Esta's...
Naar Scouts...
Naar R.S.A....
Naar Jopi's...
Naar Goms...
Naar Leiding...
Jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar.
Zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur.
Het Wezelhonk aan de Pastoor Dirvenstraat, maar we gaan er ook vaak op uit!
Hun beige blouse!
De Scouts zijn een gemengde groep van jongens en meiden tussen 11 & 15 jaar. Iedere zaterdagmiddag organiseren we toffe programma's. We maken graag gebruik van het bos rond ons gebouw voor uitdagende spellen en activiteiten. Je kunt dan denken aan het bouwen van een zeepkist of een schommel, van een kabelbaan af roetsjen of het spelen van een groot chocolade smokkelspel. Daarnaast komen ook de echte scouting activiteiten aan bod. We kamperen in tenten. We koken op houtvuur, waarvoor we eerst zelf ons hout hakken en ook zonder google-maps weten we de juiste route te vinden, dankzij diverse tochttechnieken en we maken gebruik van een kompas.

Naast de zaterdagmiddagen zijn er ook diverse weekendjes en kampen. Het zomerkamp en de regionale scouting wedstrijden (RSW) zijn daarbij de hoogtepunten in het seizoen. Het kamp is altijd in de eerste week van de basisschool vakantie. We kamperen een week ergens in Nederland of net daar buiten. Tijdens het RSW weekend in april gaan onze scouts in kleine zelfstandige groepjes de strijd aan met andere scouts uit de regio. Voor de fanatiekelingen is er verder nog het houthakkerskamp in de winter. We gaan met 80 scouts uit de regio een paar dagen bomen kappen in de bossen bij Alphen.

Kortom, een groot en gevarieerd aanbod aan toffe activiteiten om het hele jaar door lekker uit te waaien. Ben jij niet allergisch voor wat zand in je schoenen, dan zijn de scouts misschien wel wat voor jou?
Beau Kokx
Mail:

Lid worden!